Відбувся науковий семінар “Пріоритетні напрями розвитку державного фінансового контролю у сучасних умовах”

Підвищення ефективності використання державних фінансів, яке має вирішальне значення для економічного розвитку України та підвищення добробуту громадян, можливо досягти, зокрема, шляхом розбудови дієвої системи державного фінансового контролю.У сучасних умовах виникає необхідність дослідження зазначених питань не лише в навчальній, а й в науково-практичній площинах. Саме тому, 15 листопада 2018 року з ініціативи завідувача кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Кириленко О.П., к.е.н., доцентів Гупаловської М.Б., Савчук С.В., Дем’янюк А.В., Лободіної З.М., Головного спеціаліста-юрисконсульта Управління Західного офісу Державної аудиторської служби України в Тернопільській обл. Коваленко О.І. та студентів , які навчаються за спеціальністю “Фінанси, банківська справа та страхування” відбувся семінар “Пріоритетні напрями розвитку державного фінансового контролю у сучасних умовах”. 
Упродовж заходу присутні проаналізували сучасну практику здійснення внутрішнього контролю, дослідили проблеми контролю у сфері публічних закупівель та дискусійність оцінки ефективності використання державних коштів, обговорили особливості державного фінансового контролю в умовах бюджетної децентралізації, а також відзначили важливість громадського контролю.
Цікава та конструктивна дискусія дала можливість прийти до висновку, що державний фінансовий контроль має стати засобом насамперед запобігання та попередження порушень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *