Актуальні питання академічної доброчесності в Україні

10 жовтня 2018 р. відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Фінансовий простір», котре було присвячене обговоренню питань щодо забезпечення академічної доброчесності в Україні. Керівники проблемних груп доценти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Гупаловська М. Б., Дем’янюк А. В., Лободіна З. М., Савчук С. В. та студенти гуртка прийняли активну участь в обговоренні як теоретичних, так і практичних аспектів забезпечення академічної доброчесності в Україні й за кордоном. Дем’янюк А. В. доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія зазначила, що сучасні умови трансформаційних процесів вимагають забезпечення новітніх підходів в контексті утвердження чесності та етичних цінностей в освітньому процесі та науковій діяльності. Такі підходи сприяли б формуванню високої академічної культури та запровадженню міжнародних академічних стандартів, що сприяло б підняттю рівня якості вищої освіти та конкурентоспроможності випускників вищих навчальних закладів.
Ковалькевич Тетяна під час своєї доповіді ґрунтовно розкрила сутність поняття академічна доброчесність та охарактеризувала її складові компоненти. Гнатюк Аліна систематизувала та обґрунтувала принципи дотримання академічної доброчесності згідно діючого законодавства. Петько Лілія представила до обговорення та здійснила аналіз основних видів порушення академічної доброчесності. Черняшова Катерина провела дослідження питань щодо відповідальності за порушення академічної доброчесності та представила його результати до обговорення на засіданні гуртка. Марціясь Богдана ознайомила присутніх на засіданні гуртка із зарубіжним досвідом академічної доброчесності та виокремила практичні підходи щодо боротьби з плагіатом у Великобританії.
Засідання студентського наукового гуртка «Фінансовий простір» пройшло у жвавій та діловій атмосфері, супроводжуючись активним обговоренням та підбиттям підсумків з вищезазначених питань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *