«Фінансова просвіта» у Закарпатті

Закарпаття чудовий край, де змішались різні культури, народи і традиції. Закарпаття вражає своєю багатою історію, неймовірною природою, високими горами і гостинністю.
11–13 травня студенти факультету фінансів, члени гуртка «Фінансова просвіта» та його наставники подорожували Закарпаттям.Всі дні мандрівки були дуже насиченими. Учасники відвідали палац графа Шенборна, замок Паланок, мали можливість прогулятися затишними вуличками Мукачева, поласувати закарпатськими національними стравами, помилуватися чудовими гірськими краєвидами.
Особливо вразив дивовижний замок «Паланок» –  фортеця, що височіє  на 68-метровій горі, яка колись була вулканом. Держави, імперії, повстання, інтриги та чвари, штурми і облоги – це історія величної і неприступної фортеці, яка назавжди залишиться однією з найкрасивіших історико-архітектурних пам`яток Закарпаття.
Цікавою є історія старовинного палацу австрійця графа Фрідріха Шенборна, розміщеного в мальовничому урочищі Берегвар, в долині ріки Латориця, у передгір’ї південного схилу хребта Українських Карпат на висоті 210 – 212 метрів над рівнем моря. Палац побудовано у наприкінці ХІХ століття, його оточує чудовий дендропарк з декоративним озером в центрі.
Мандрівка була чудовою всі повернутися із безліччю фотографій та яскравих вражень!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *