Круглий стіл «Взаємодія освітян, влади і громадськості у підвищенні фінансової грамотності молоді»

16 березня 2018 року в рамках святкування Всесвітнього тижня грошей (Global money week) в ТНЕУ було проведено круглий стіл на тему: «Взаємодія освітян, влади і громадськості у підвищенні фінансової грамотності молоді Тернопілля». Метою проведення заходу було обговорення актуальних питань фінансової освіти, її популяризації серед молоді та участі у цьому процесі влади, освітян і громадських діячів.  
Запрошеними гостями круглого столу були: голова ГО «Міщанське братство» в м. Тернополі – Войтович Ю. С., начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації – Чорний І. В., заступник директора з навчально-виховної роботи, методист (географія, екологія, економіка) Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти – Криховець-Хом’як Л. Я.,  вчитель-методист Теребовлянського НВК – Ковалінська І. І.,  вчитель географії та економіки ЗОШ № 25 м. Тернополя – Легка О. В., вчитель географії та економіки ЗОШ-економічний ліцей №9 ім. І. Блажевич – Царик Л. В., вчитель географії та економіки Теребовлянського НВК – Будзанівська Н. М. Учасники круглого столу активно обговорювали питання поширення фінансової грамотності серед молоді, ділилися досвідом та результатами проведених заходів у своїх навчальних закладах, вказували на проблемні моменти та можливі шляхи їх вирішення.
Цікавою і змістовною була доповідь голови ГО «Міщанське братство» Войтовича Ю. С., який розказав про історію виникнення та діяльність Міщанського братства, його участь у просвітницькій діяльності, зокрема Юрій Степанович виступив одним із організаторів проекту «Фінансову освіту в кожну школу», який реалізується на Тернопільщині з 2016 року. Партнерами у реалізації цього проекту виступили викладачі кафедри фінансів імені С.І. Юрія ТНЕУ та студенти наукового гуртка «Фінансова просвіта».
Про реалізацію проекту «Фінансова освіта в кожну школу» виступила координатор проекту, керівник студентського наукового гуртка «Фінансова просвіта» Карпишин Н. І., яка поділилася з присутніми ключовими  аспектами реалізації проекту та його результатами, наголосила на актуальності і доцільності продовження співпраці в плані популяризації фінансової грамотності серед молоді та дітей.
Дякуємо усім присутнім за плідну співпрацю.
Стаємо фінансово грамотними разом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *