В тренінг-центрі “Фінансова просвіта” проводять уроки фінансової грамотності

Незважаючи на депресивну погоду за вікном і початок найбільш напруженого етапу навчального семестру, тренінг центр “Фінансова просвіта” продовжує свою успішну діяльність. 20 листопада відбулось чергове засідання Школи фінансової грамотності, на якому було представлено кілька студентських проектів учасників наукового гуртка «Фінансова просвіта / Financial education». Розпочалось зібрання з приємної події – підведення підсумків чергового етапу конкурсу студентських наукових публікації на тему “Ефективність використання коштів місцевих органів влади”, проведеного ЕАГ “Акцент” спільно з Радою бізнесу Тернопілля та кафедрою фінансів ім. С. І. Юрія. Приємно, що серед призерів цього конкурсу виявились і учасники нашого наукового гуртка Т. Скобляк, Т. Ковалькевич, А. Гнатюк.
П. Була і Т. Стромчинська представили на розсуд присутніх проект «Start-up: як реалізувати власну бізнес-ідею». У презентації вони розкрили інформацію про те, що являє собою стартап, які його основні ознаки та ключові етапи розвитку; як самостійно створити успішний стартап-проект і де взяти на це кошти; навели приклади найбільш популярний ідей для стартапів. Напевно кожен із учасників засідання після почутого задумався над ідеєю власного стартап-проекту.
Натомість Ю. Пилипчук та М. Луців запропонували задуматись над питанням з філософським підтекстом “Краса чи розум: вічна дилема успіху жінки”. У своїй презентації спікери навели несподівані результати наукових досліджень про те, як зовнішні дані впливають на рівень доходів індивіда, його просування кар’єрними сходами. Виявилось, що приваблива зовнішність є одним із вагомих чинників, що визначає перспективи індивіда в ринковому середовищі. Однак, не менш важливим чинником успіху є знання та навики, що вимагає значних особистих зусиль.
Завершилось засідання спільним резюме про необхідність самоосвіти та підвищення особистої фінансової грамотності.

2 Відповісти на “В тренінг-центрі “Фінансова просвіта” проводять уроки фінансової грамотності”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *