Учасники проекту “Фінансову освіту в кожну школу 2.0” побували у Теребовлі

9 листопада учасники наукового гуртка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія “Фінансова просвіта / Financial education” продовжили реалізувати проект “Фінансову освіту в кожну школу 2.0”. Майже тисячолітнє місто князя Василька, древня Теребовля зустріла студентів похмурою погодою і дрібним дощиком. Однак, ці маленькі неприємності компенсував надзвичайно теплий прийом у Теребовлянському НВК. Презентації, представлені учасниками наукового гуртка “Фінансова просвіта” зацікавили не тільки учнів 10-11 класів, а й багатьох вчителів та керівництво навчального закладу.
Богдана Марціясь і Катерина Черняшова розкрили старшокласникам можливості для самостійного здобуття знань, які дають освітні інтернет-платформи EdEra, Prometheus, Coursera та інші. Як наголосив керівник групи доцент Горин В.П., освітні інтернет-платформи можуть посприяти не тільки самоосвіті, але й допомогти старшокласнику визначитись із майбутнім профілем навчання і роботи. Особливо зацікавили учнів сервіси освітніх платформ, які дають змогу самостійно підготуватись до здачі ЗНО.
Мар’яна Рогальська та Мар’яна Мащак розповіли учням основні види фінансового шахрайства в інтернеті та способи, як вберегтися від цих афер. Ця презентація викликала в учнів жвавий інтерес, оскільки багато хто з них уже зіштовхувався з тими чи іншими аферами в інтернеті. На завершення зустрічі доц. Горин В.П. запропонував присутнім задуматись над необхідністю особистого фінансового планування та розповів про основні ази складання персонального фінансового плану. Технічну допомогу у проведенні тренінгу забезпечував учасник гуртка “Фінансова просвіта” Віталій Паращій. Надзвичайно приємно було почути від учнів та учителів Теребовлянського НВК слова вдячності за приїзд студентського фінансового “десанту”.
Очевидно, що поїздка у старовинну Теребовлю не могла відбутись без відвідин мурів середньовічної фортеці та приємної прогулянки прекрасним містечком. Щиро вдячні студентці факультету фінансів, а також координатору молодіжних програм Теребовлянської міської ради Світлані Савіцькій за цікаву розповідь про минуле та сучасне чудового міста Теребовля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *