Відбувся науковий семінар «Вплив карантинних заходів на розвиток фінансової системи України»

6 травня 2020 року в онлайн режимі відбувся науковий семінар на тему: «Вплив карантинних заходів на розвиток фінансової системи України», організований координаторами та членами наукового гуртка «Фінансовий простір» за участю студентів факультету фінансів та обліку. Відкриваючи захід, Кириленко О.П. професор, завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, наголосила на актуальності теми наукового семінару та окреслила сучасні тенденції розвитку фінансової системи України в умовах карантину. Зазначено, що сучасні умови мають всеохоплюючий вплив і торкнулися  окремих громадян, домогосподарств, суб’єктів господарювання, громад та держави в цілому.
Гупаловська М.Б. доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія закцентувала увагу присутніх на тому, що коронавірус – це, насамперед загроза здоров’ю та життю наших громадян. Утім, поширення цієї інфекції також має негативні наслідки для економіки та фінансової системи України. Щоб запобігти цьому, впроваджено систему антикризових заходів на час карантину в країні, які б дали змогу пом’якшити вплив коронавірусу на громадян і бізнес та забезпечити якісну і безперебійну роботу фінансової системи. Тому, метою наукового семінару був аналіз ефективності таких заходів як на загальнодержавному, так і на регіональному рівні.
Продовжуючи думку, Яканич Ангеліна студентка факультету фінансів та обліку зазначила, що спалах коронавірусу став серйозним викликом та ударом для світової економіки. Україна разом з усім світом переступила поріг чергової фінансової кризи. Спочатку Китай, а згодом і увесь світ відчули скорочення ВВП, стрімке падіння туристичного бізнесу та проблеми з фінансами.
Лободіна З.М. професор кафедри фінансів ім. С. І. Юрія звернула увагу на наслідках впливу карантинних заходів на функціонування бюджетної системи, змінах порядку формування та використання бюджетних ресурсів.
мольницька Анна студентка факультету фінансів та обліку проаналізувала вплив карантинних заходів на державний та місцеві бюджети України, особисті бюджети громадян та роботу банківської системи.
Конкретизуючи дану доповідь, Дем’янюк А.В. доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія, зосередила увагу на проблемах формування бюджету міста Тернополя, що пов’язані з недоотриманням бюджетних коштів через введення карантинних заходів. Також було наведено приклади з сучасної практики щодо вжиття заходів з метою послаблення негативних чинників на розвиток фінансової системи України.
Савчук С.В. доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія окреслила сучасні тенденції розвитку фінансової системи України в умовах вжитих карантинних заходів, крім того було акцентовано на особливостях здійснення державних соціальних виплат на період карантину.
Копищик Галина студентка факультету фінансів та обліку проаналізувавши досвід зарубіжних країн, розглянула можливості пом’якшення фінансової кризи в Україні.
Атмосфера роботи наукового семінару сприяла жвавій дискусії та обговоренню напрямів подолання негативних наслідків впливу карантинних заходів на розвиток фінансової системи України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *