«Фінансова просвіта / Financial education» продовжує просвітницьку діяльність…

В рамках популяризації фінансових знань, на черговому засіданні студентського наукового гуртка кафедри фінансів ім. С. І. Юрія «Фінансова просвіта / Financial education» 12 квітня 2019 року відбувся тренінг на тему «Заощадження – шлях до фінансового успіху», учасниками якого стали учні 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 16 ім. В. Левицького м. Тернополя. Захід відвідали тренери наукового гуртка «Фінансова просвіта» С. Л. Коваль, Н. І. Карпишин, заступник декана факультету фінансів О. В. Квасниця. Організатори заходу – тренер наукового гуртка «Фінансова просвіта / Financial education» В. П. Горин та студенти-гуртківці Б. Марціясь, Л. Петько, Т. Стромчинська, К. Черняшова розпочали тренінг із пояснення присутнім суті та мотивів заощаджень, їх ролі у досягненні фінансового успіху. Школярі дізнались про основні прийоми грамотного управління власними коштами, принципами їх заощадження та інвестування.
Доповненням до отриманої інформації в рамках тренінгу стали пізнавальні завдання, які дали можливість школярам здобути навики грамотної фінансової поведінки. Учні вправлялися у складанні власного бюджету, намагалися сформулювати критерії вибору фінансової установи для інвестування власних заощаджень, аналізували приклади фінансової поведінки людини…
Приємною несподіванкою для школярів стали шоколадні монети-заощадження як символічна нагорода за активну роботу в рамках проведення тренінгу. Організатори заходу вдячні заступнику директора з навчально-виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. № 16 ім. В. Левицького М. М. Балящук та соціальному педагогу І. І. Сіканович за сприяння у проведенні тренінгу.
Переконані: тренінг «Заощадження – шлях до фінансового успіху» став ще однією невеликою сходинкою на шляху до підвищення рівня фінансової грамотності молоді в Україні, що є запорукою успішного розвитку нашої держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *