На факультеті фінансів відбулася відкрита лекція за участю представника департаменту фінансів Тернопільської ОДА

14 березня 2019 року на факультеті фінансів для студентів спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування” відбулася відкрита лекція на тему «Роль територіальних фінансових органів у здійсненні бюджетного планування та прогнозування», організована канд. екон. наук, доцентами кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Дем’янюк А. В., Савчук С. В., Гупаловською М. Б. за участю декана факультету фінансів, канд. екон. наук, доцента кафедри податків та фіскальної політики Кізими А. Я. та головного спеціаліста відділу фінансів органів управління та інформаційного забезпечення Департаменту фінансів Тернопільської ОДА Баранця Я. В.Під час лекції обговорювались актуальні питання в умовах реформи децентралізації щодо зростання ролі територіальних фінансових органів в реалізації стратегії розвитку та здійсненні середньострокового бюджетного планування і прогнозування на рівні адміністративно-територіальних одиниць України, зокрема на рівні Тернопільської області. Актуальність тематики лекції зумовлена зростанням ролі територіальних фінансових органів в управлінні бюджетом та розробки стратегії розвитку територій в умовах адміністративно-територіальної реформи і реконструкції бюджетних відносин. Особливу увагу було приділено новаціям вітчизняного законодавства та проаналізовано сучасну практику щодо організації діяльності територіальних фінансових органів у здійсненні бюджетного планування та прогнозування.
Конкретизацію проблематики та практики середньострокового бюджетного планування та стратегії розвитку територій було представлено на прикладі Тернопільської області. Зокрема, обговорювалися питання  організаційно-правових засад діяльності Департаменту фінансів Тернопільської ОДА та дослідження аналізу сучасного стану розробки і реалізації середньострокового бюджетного планування на рівні бюджету Тернопільської області.
У підсумку, під час дискусійного обговорення на відкритому лекційному занятті, були визначені перспективні напрями вирішення проблем у сфері середньострокового бюджетного планування, розробки та реалізації стратегії розвитку на місцевому рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *