У Тренінг-центрі «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С. І. Юрія відбувся тренінг «Трейдинг: можливості та ризики»

Впродовж останніх років завдяки широкому проникненню Інтернету в життя кожної людини розширились можливості примножувати капітал на фінансовому ринку. Доступ до біржової та позабіржової торгівлі став цілком реальний для кожного. Сьогодні кожний може купувати й продавати акції, заробляти на різниці курсів. Однак, чи все так просто, студенти та тренери студентського наукового гуртка «Фінансова просвіта/Financial education» намагались з’ясувати 19 листопада 2018 р. під час чергового засідання. У Тренінг-центрі «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С. І. Юрія ТНЕУ провели тренінг «Трейдинг: можливості та ризики». Модератором заходу виступив студент 1 курсу магістратури Андрій Повх під наставництвом к.е.н., доцента кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Віктора Русіна. Під час тренінгу з’ясували, що трейдінгом сьогодні можуть займаються не тільки професійно підготовлені фахівці, але і любителі, для яких торгівля валютою чи акціями є хобі і може стати додатковим джерелом доходу. Ознайомившись із можливостями здійснення операцій на фінансовому ринку, із правилами та принципами роботи бірж, прийшли до висновку, що фінансовий ринок не є простим, що зумовлює певні ризики. Під час дискусій, саме на ризиках було акцентовано значну увагу учасників.
Для того щоб попрактикуватися під час тренінгу провели реєстрацію на трейдерській біржі і спробувати себе на демо-рахунку в режимі реального часу. Ознайомившись із торговельними інструментами, відстежуючи інформацію на моніторі спробували прогнозувати майбутні котирування. Приймали рішення, які давали можливості як примножити капітал, так і його втрачати. Частина учасників сприйняли трейдінг як якусь гру, де потрібно лише вгадати, куди піде курс валюти або ціни. Однак, вони погодились із тим, що якщо б використовували власні заощадження, а не віртуальні кошти, то прийняття рішень не було б таким легким.
Підводячи підсумок тренінгу узагальнили, що «Трейдер» – це професія, завдяки якій можна не тільки швидко заробляти великі гроші, а й швидко втратити капітал який є. Для того, щоб не витрачати свої заощадження, необхідно підходити серйозно до процесу торгівлі – вивчити усі можливості та зважити на ризики.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *