Урок-тренінг «Перші кроки до фінансової грамотності»

7 листопада 2018 р. відбувся відкритий урок-тренінг «Перші кроки до фінансової грамотності» з нагоди відзначення Тижня фінансової грамотності. Організатором заходу виступив кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Сидорчук А. за підтримки студентів 3 курсу факультету фінансів Данильців Х., Лакус Н. та Стасишина О. Учасниками тренінгу стали учні 1-Б класу ЗОШ № 24 м. Тернополя.Метою відкритого уроку-тренінгу було ознайомлення учнів-першокласників в ігровій та доступній формі із основами фінансової грамотності. Головними завданнями тренінгу стали: розповідь про походження і види грошей; розвиток ідеї при необхідність заощадження та збереження коштів у своїх сім’ях для досягнення визначених цілей.
Відкрий урок розпочався із показу мультфільму «Гроші-мушлі» створеного в межах проекту «Цікава фінансова грамотність» у якому автори у доступній формі розповіли, що таке гроші, для чого вони призначені та декілька цікавих фактів про їх виникнення й розвиток .
Після цього, на прикладі розповіді про хлопчика Андрійка, якому потрібно було досягнути омріяного подарунку, учні допомагали своїм батькам поділити витрати на обов’язкові та необов’язкові. З подивом «знайшовши» зайві гроші, діти зрозуміли як утворюються сімейні заощадження. Усі свої бажання, які можна досягнути здійснюючи заощадження, першокласники оформили у вигляді «Дерева бажань».
Розгадавши усі загадки про гроші та познайомившись із грошовими знаками різних країн, де зображені звірі, предмети побуту чи історичні будівлі, на завершення тренінгу учні намалювали свої власні гроші, дали їм назву та презентували їх на широкий загал. Загальною оцінкою заходу стали бурхливі оплески один одному.
Розширюємо горизонти фінансової грамотності разом!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *