Студенти факультету фінансів поспілкувалися з фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області

7 листопада 2018 року в рамках проведення Тижня фінансової грамотності у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області відбувся науково-практичний семінар на тему: «Актуальні питання реформування пенсійної системи України». Ініціаторами організації наукового заходу виступили працівники Управління та викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія к.е.н., ст. викладач Петрушка О.В., к.е.н., доц. Коломийчук Н.М., к.е.н., доц. Шулюк Б.С. Заступник начальника Головного управління ПФУ в Тернопільській області Івахов В.В. у своїй доповіді зазначив, що пенсійне забезпечення громадян є дуже актуальною темою для обговорення, адже зачіпає інтереси всіх соціальних верств населення – пенсіонерів, працездатних громадян, молоді, стосується проблем зайнятості та вивільнення робочих місць, реалізації державою соціальних гарантій. Окрім того, фахівець акцентував увагу слухачів на необхідності укладання з роботодавцями трудових угод та втраті соціальних гарантій найманими працівниками у разі зайнятості в тіньовому секторі економіки та отриманні заробітної плати в «конверті». На думку першого заступника начальника Головного управління ПФУ в Тернопільській області Якубовської А.В. такого роду наукові заходи формують професійні компетенції майбутніх спеціалістів у сфері пенсійного забезпечення.
К.е.н., ст. викл. кафедри фінансів ім. С.І. Юрія Петрушка О.В. у своїй доповіді зазначила, що розвиток накопичувальної складової пенсійної системи сприятиме вирішенню проблемних питань діючої системи пенсійного страхування, а також сприятиме нейтралізації економічних, політичних, демографічних та соціальних ризиків.  В процесі обговорення виникла жвава дискусія між фахівцями, науковцями та студентами.
На завершення усі присутні дійшли висновку, що пенсійна  система  України  не  є  досконалою й потребує свого реформування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *