У ТНЕУ впевнено “крокує” Тиждень Фінансової Грамотності!

6 листопада 2018 р. відбувся тренінг «Як досягнути фінансової незалежності і стабільності» з нагоди проведення Тижня фінансової грамотності. Організаторами заходу виступили координатори студентського наукового гуртка «Фінансовий простір»: кандидати економічних наук, доценти кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Гупаловська М. Б., Дем’янюк А. В., Лободіна З. М., Савчук С. В. за підтримки декана факультету фінансів Кізими А. Я. та доктора економічних наук, професора кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тулай О. І. Учасниками тренінгу виступили школярі та студенти коледжів міста Тернополя, студенти факультету фінансів та члени гуртка «Фінансовий простір». Метою тренінгу було стимулювання обачної та свідомої поведінки громадян при веденні особистих фінансів для забезпечення фінансової стабільності, що сприятиме побудові заможного суспільства. Головними завданнями тренінгу постали: підвищення рівня фінансової грамотності учасників заходу; популяризація ідеї складання особистого бюджету, системного заощадження та збереження коштів заради фінансової стабільності та незалежності у майбутньому.
Поділені на команди учасники тренінгу повинні були скласти бюджет заходу із урахуванням власних заощаджень. Команди працювали самостійно та потім почергово представляли презентацію складеного бюджету, коментуючи його складові. В процесі представлення бюджету усі учасники тренінгу активно приймали участь в обговоренні та ділилися власними поглядами.
Креативним у практичних розрахунках стало застосування методу трьох стільців Волта Діснея, що є одним із оригінальних підходів оцінювання ідеї від американського бізнесмена. Стільці служили для того, щоб подумки зайняти різні перспективи при формуванні особистого бюджету. Перший стілець займав «мрійник», другий – «критик», третій – «реаліст». У такий спосіб оцінювання стану особистого бюджету розподіляється на окремі фази, які повинні бути незалежними одна від іншої. Учасники тренінгу активно із захопленням формували особистий бюджет, використовуючи даний метод.
На завершення тренінгу його учасники записали свої бачення та висновки щодо фінансової грамотності та оформили це у вигляді демонстраційного дерева.
Мегапозитивна атмосфера заходу сприяла активності та креативності її учасників! Розширюємо горизонти фінансової грамотності!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *