На факультеті фінансів студенти спробували себе у ролі лектора

23 жовтня 2018 року у рамках відзначення Дня студентського самоврядування в Тернопільському національному економічному університеті на факультеті фінансів студенти третього курсу підготували та провели лекційне заняття із дисципліни «Фінанси». Студенти групи Ф–31 Марціясь Богдана та Петько Лілія завчасно з керівником курсу з дисципліни «Фінанси» доктором економічних наук, професором кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Кізимою Тетяною Олексіївною та кандидатом економічних наук, доцентом кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Дем’янюк Антоніною Вікторівною опрацювали напрями викладення матеріалу лекції на тему «Фінанси домогосподарств» та методику її проведення. Студенти провели лекцію з використанням мультимедійної техніки та інтерактивних методів навчання.
Марціясь Богдана під час виступу розкрила теоретичну сутність основних форм заощаджень та окреслила основні переваги і недоліки найпоширеніших форм заощаджень домогосподарств (банківські депозити, цінні папери, готівка, золото та інші дорогоцінні метали, нерухомість, твори мистецтва, антикваріат тощо). У представленому лекторкою відео наголошувалося на необхідності здійснення заощаджень. Адже основне правило особистих фінансів «Заплати спочатку собі!» знають, мабуть, усі, а от на практиці – застосовують лише одиниці…
Петько Лілія в процесі висвітлення наступного питання лекційного заняття – «Фінансова поведінка домогосподарств, її основні моделі та стратегії» – зосередила увагу на основних передумовах формування і реалізації фінансової поведінки домогосподарств, типах домогосподарств у контексті видів, моделей і стратегій їх фінансової поведінки та охарактеризувала чинники, що впливають на фінансову поведінку українців в сучасних умовах.
Присутні в аудиторії студенти були активними учасниками заняття, адже представлений матеріал лекції викликав у них неабиякий інтерес до теми «Фінанси домогосподарств». Загалом лекція пройшла в контексті розвитку комунікативних умінь і навичок студентів, а також в атмосфері тісної співпраці та дружньої взаємодії.
І викладачі, і студенти факультету фінансів переконані, що впровадження цієї новації дозволяє максимально проявити студентам свою активність як в організації життєдіяльності університету, так і проведенні навчальних занять з метою вироблення у них корисних комунікативних та управлінських якостей.
Задоволеними від проведеного заходу залишилися усі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *